Internet Explorer "connecting"


Joined
Oct 15, 2009
Messages
3
Reaction score
0
Hi All

Just upgraded my work laptop to Windows 7 enterprise and I have this odd problem with Internet Explorer 8. Whenever I open the application, it just says "connecting" no matter which site I go to. Looks like a common problem on the net but no suggestions fix it for me.

I open with no add-ons - no success
Reset IE settings - no success
No Proxy config setup

The other problem is that Live Messenger will not connect either (i guess they are the same problem)

Any other browser or application I use is fine. Has anyone else had this problem?

Thanks
Sam
 
Ad

Advertisements

Ian

Administrator
Joined
Oct 17, 2008
Messages
3,473
Reaction score
632
Have you had this problem from the very start? It's odd that other browsers work ok. The proxy seettings would have been my first guess, but that checks out ok.

Have you got any firewall or security software running?
 

clifford_cooley

VIP Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,184
Is there a check in the checkbox? - Internet Options>Connections>Lan Settings>Automatically Detect Settings

One other thing you can check - From IE press "Alt + F" and see if IE is set to "Work Offline"

However the default settings should have done this already
 
Joined
Oct 15, 2009
Messages
3
Reaction score
0
IE is not set to work offline + there is no check in the box for Auto-Detect settings.

Sometimes IE works. Usually right at the beginning of the day. I usually get sign into messenger sharpish! Then after a period of time IE will stop working. Can't quite work it out.
Sam
 
Joined
Oct 15, 2009
Messages
3
Reaction score
0
This is now fixed. This problem seemed to occur after I had logged into Citrix VPN, I was provided a fix to this problem by our internal support team.
 

Fire cat

Established Member
VIP Member
Joined
Mar 7, 2010
Messages
1,157
Reaction score
191
Wow. This is a first! A member that comes back one year later to say problem solved :)

Respect! We should have more members like you :D
 
Ad

Advertisements

davehc

VIP Member
Joined
Jul 20, 2009
Messages
1,958
Reaction score
502
I was releieved to see your post, Firecat!! - lol. I thought something had gone wrong with my dating system
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top