Computer isn't recognizing video card?

Discussion in 'Drivers' started by Kotttonbun, Jun 22, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Kotttonbun

    Kotttonbun

    Joined:
    Jun 22, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello.
    I was updating my drivers, and it appeared as 6770 HD (rebadge as 5770, it is the same driver).
    Nothing opened (appls/games cannot load nor open, only Chrome opened) after I restarted the tower.
    It seems I can't update my display card drivers. -- First time I updated using device manager. Device manager recognizes as 6770 HD (which should be normal, since it;s the same as 5770), and again, nothing opened nor worked.
    Second time, I was updating the drivers through the manufacturer site. Again, it somehow update to 6770 drivers (in device manager it said 6770), and nothing worked after restart.
    Third time, I use windows update to update my display drivers. And the same thing happened previously.

    * I revert it back by going to manufacturer site and downloading the catalyst which automatically detected the drivers and installed them, but it did not update the driver itself.
    So appart. my drivers did not have an update after installing catalyst.

    So in other words, i'm having a problem updating my drivers (with or without it as HD 6770).


    It used to be a Win7 x86 Home premium. I upgraded it to a Win7 x64 Home premium .

    Specs:
    Hewlett-Packard HPE-501f
    Microsoft Windows 7 x64 Home Premium
    AMD Phenom II X4 955 Processor
    4.0 GB DDR3 - 1333

    I will attach more detailed of my tower.
    Complete spec of tower (motherboard etc):
    http://h20566.www2.hp.com/portal/si...begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.por

    [​IMG]
     

    Attached Files:

    Last edited: Jun 22, 2014
    Kotttonbun, Jun 22, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. Kotttonbun

    Shintaro Moderator

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    2,137
    Likes Received:
    252
    Location:
    Brisbane, Australia
    Have you tried downloading the drivers directly from ATI?
     
    Shintaro, Jun 25, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. Kotttonbun

    Kotttonbun

    Joined:
    Jun 22, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yup, As I mentioned I did. T.T. AMD, told me I should do a clean install. But I want another way (if there is).
     
    Kotttonbun, Jun 25, 2014
    #3
  4. Kotttonbun

    Shintaro Moderator

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    2,137
    Likes Received:
    252
    Location:
    Brisbane, Australia
    For some reason the link doesn't work.

    Anyway does the stuff below look like your computer?

    The ATI 5770 is a add-in card correct?

     
    Shintaro, Jun 25, 2014
    #4
  5. Kotttonbun

    Shintaro Moderator

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    2,137
    Likes Received:
    252
    Location:
    Brisbane, Australia
    What I am wondering is if the biuilt-in ATI 4200 is not being updated. Even though it shouldn't matter.

    Also the driver for the 5770/6770 does not include the driver for the 4200.
    Maybe try installing the driver for the 4200 first(http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64)

    Then try the driver for the 5770/6770 (http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows 7 - 64#amd-catalyst-packages)

    Don't install any of the other stuff, just the driver in both cases.

    In regards to ways to install the driver, try Safe Mode.
     
    Shintaro, Jun 25, 2014
    #5
  6. Kotttonbun

    Kotttonbun

    Joined:
    Jun 22, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hmm, well I actually don't see any build in integrated graphics card "Video graphics Integrated ATI Radeon HD 4200 graphics *Integrated video is not available if a graphics card is installed." <-- I don't think it's installed.
    It only displays 1 display drivers as well. My motherboard does have AMD 785G though.

    Yes, that's the specs of the computer! HPE-501F. I'm sure I don't have HD 4200 in this computer, I've checked the drivers. It's not built in/installed. I've tried the drivers for 5770/6770, seems to make my computer a mess.

    Should I still try downloading the 4200 drivers? I'm sure there's no other display drivers that was installed though. The only display drivers is HD 5770 aka 6770.
     
    Kotttonbun, Jun 25, 2014
    #6
  7. Kotttonbun

    Shintaro Moderator

    Joined:
    Mar 1, 2012
    Messages:
    2,137
    Likes Received:
    252
    Location:
    Brisbane, Australia
    Ok, that's a bit strange.

    Are you ok with running msinfo32 and exporting the information?
     
    Shintaro, Jun 28, 2014
    #7
  8. Kotttonbun

    john steadman

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Last edited: Nov 15, 2014
    john steadman, Nov 15, 2014
    #8
  9. Kotttonbun

    Bristol Vermont

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    great thanks
     
    Bristol Vermont, Apr 22, 2016
    #9
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. DrJD

    Windows 7 RC says it isn't genuine

    DrJD, Nov 12, 2009, in forum: Installation, Setup and Updates
    Replies:
    8
    Views:
    2,759
    Nibiru2012
    Nov 14, 2009
  2. karian

    SOLVED Paper type selection isn't remembered

    karian, Dec 16, 2009, in forum: Installation, Setup and Updates
    Replies:
    5
    Views:
    1,768
    clifford_cooley
    Jan 10, 2010
  3. Dana
    Replies:
    3
    Views:
    4,043
  4. brkkab123
    Replies:
    4
    Views:
    2,764
    brkkab123
    May 29, 2011
  5. BJ33813
    Replies:
    7
    Views:
    1,645
    TrainableMan
    Oct 4, 2014
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.