Autoplay problem in Windows 7 build 7100


Joined
Apr 23, 2009
Messages
15
Reaction score
1
Hey frnds im using Windows 7 build 7100 4 last 1 month & now suddenly i hav started facing a new problem of not getting the autoplay option if i insert a CD/DVD or plug in a pendrive. I tried 2 reset the autoplay in the control panel but it did not help.
But somehow i solved autoplay problem for cd & dvd but still im facing d problem wen i plug in my pendrive.
I wud also like 2 tell u i had install vmware workstation & it had option of disabling autoplay in host windows tht 2 i unchecked it & 2day i removed d s/w also but den 2 im not getting autoplay 4 pendrives & external hdd
Can any1 help me out of dis problem
 
Ad

Advertisements

Joined
Aug 8, 2009
Messages
5
Reaction score
1
You have to understand that autoplay for pendrives is only functional upto the point of windows explorer showing a menu, do you see this menu when you plug in a pendrive, or does nothing happen at all?
 
Joined
Apr 23, 2009
Messages
15
Reaction score
1
wen i plug in a pendrive nothing happens. Previously wen i use to plug in or wen i plug in my pendrive in windows vista i get a autoplay asking 2 open the folder or ready boost but now nothing such happens in windows 7
 
Joined
Aug 8, 2009
Messages
5
Reaction score
1
Try accessing the group policy settings:

Start>gpedit.msc

>Computer Configuration
>Administrative Templates
>System

You will see an item in the right side pane called “Turn off Autoplay”

Double click this item and see if it is enabled.
 
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,185
Start>gpedit.msc
>Computer Configuration
>Administrative Templates
>System
I didn't find it at this location for "Windows 7 build 7229"

Start>gpedit.msc

>Computer Configuration
>Administrative Templates
>Windows Components
>Autoplay Policies

You will see an item in the right side pane called “Turn off Autoplay”
 
Joined
Aug 8, 2009
Messages
5
Reaction score
1
Actually, there are two possible locations, BUT, I cannot see their screen, so I had no idea where their "Turn off Autoplay" option was.
 
Ad

Advertisements

Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,185
Regardless where it is located - Thanks for pointing in the direction to the setting and what to look for.
 
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,185
Try turning it off first and then turn it back on
I have found some settings to be jammed at times
 
Ad

Advertisements

Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,185
One time I had this very same problem - CD/DVD's would not auto start

For some reason Nero had jammed the autostart and corrected the problem after I launched and closed Nero again. Nero temporarily disables the autostart functions to keep other autostart processes from interfering with the burning process. The problem I had was I didn't know this at the time and the autostart was not enabled after closing Nero.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top