Very slow boot


Joined
Sep 2, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Hi all - No AVG. Have enabled both cores of CPU at startup. 3 minutes to start up??? Wow what's going on?:dontknow: Help please - thanks.
 
Ad

Advertisements

Ian

Administrator
Joined
Oct 17, 2008
Messages
3,473
Reaction score
632
Welcome to the forums legiN :)

Can you please post your system specs?
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Hi Ian

Intel Core 2 (2.97GHz)
4GB RAM Patriot DDR2
Asrock Conroe 945G-DVI MoBo
NVidia 7900 GS
Win Exp. Index 5.6 (Gaming Graphics)

Thanks.

Nigel
 

Veedaz

~
VIP Member
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,988
Reaction score
374
Hi legiN, nothing slow about your hardware so I'm wondering how many apps you have running ? do you see any question marks in device manager ? and have you run a systems check ?
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Hi - A run down on what should be running would be helpful. Device Manager shows no problems. How do I run a systems check ? Thanks.

Nigel
 

Veedaz

~
VIP Member
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,988
Reaction score
374
Sorry i meant how many apps that you have installed, and if you Click Start, type RESMON and press [Enter] to launch the Resource Monitor, then click the CPU, Memory, Disk or Network tabs. Windows 7 will immediately show which processes are hogging the most system resources, this may give some indication as to why your system is slow.
 
Ad

Advertisements

Veedaz

~
VIP Member
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,988
Reaction score
374
Good point clifford, it does work in both.
 

Ian

Administrator
Joined
Oct 17, 2008
Messages
3,473
Reaction score
632
Is this on a clean install? If not, did it happen from the start or was it all of a sudden?
 
Ad

Advertisements

Joined
Sep 2, 2009
Messages
5
Reaction score
0
Clean install - from the start/always done this. I have 10 apps in the Quick Launch bar by the way.
 

Veedaz

~
VIP Member
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,988
Reaction score
374
Thats odd i put RESMON in search or run i get ->



I'm on RC1 build 7100
 

clifford_cooley

VIP Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,184
It maybe one of the services I have disabled - My search still works though
 
Ad

Advertisements

clifford_cooley

VIP Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,063
Reaction score
1,184
legiN

The only thing I can think of is maybe Windows is looking for something it is not finding. Or maybe some hardware item is not configured correctly for Windows 7.

It might be worth looking for outdated drivers in the system.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top