Code 12 on intel 4600 hd intergrated in a haswell core i7.


Joined
Jun 16, 2013
Messages
5
Reaction score
0
Relevant specs:
Core i7 4770k haswell processor @3.5 ghz
asrock z87 extreme4 motherboard

I installed the drivers from the motherboard disc, and the Intel website, but I am consistantly getting a code 12, and the aero themes are disabled when I restart unless I disable the drivers in Device Manager. I'm mainly wondering what on earth could be conflicting with the haswell graphics, as I removed my existing graphics card due to constant video freezing and general old age.

Do I need to get a new GPU, or can I fix this? I intend to get a new GPU eventually anyways, I just have no money for that ATM.
 
Last edited:
Ad

Advertisements

TrainableMan

^ The World's First ^
Moderator
Joined
May 10, 2010
Messages
9,341
Reaction score
1,584
Go to the website of the manufacturer of the GPU you removed and see if they have a removal tool - it is important you get their drivers completely removed. Then reboot. Visit the website for your motherboard and make sure those drivers are all up-to-date. Run Windows Update and make sure that is up-to-date.

As for the aero features, if W7 doesn't think your graphics can handle it then they will be disabled.
 
Joined
Jun 16, 2013
Messages
5
Reaction score
0
Much appreciated, i'll do that and edit this post if it hasn't worked and provide more info.

Also, I overclocked my haswell to 4.0 Ghz after I posted the above. Don't know if that matters, but there you go. Still haven't run removal.
 
Joined
Jun 16, 2013
Messages
5
Reaction score
0
Board is new and drivers are good, ran the removal tool, and still getting code 12. Downloading some windows 7 updates now.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top