Windows backup didn't complete successfully


Joined
May 14, 2014
Messages
29
Reaction score
0
First part of April, 2016, I did a clean install of Windows 7 Home Premium 32-bit on my Dell Dimension desktop, which previously had Vista Home Premium.

I have an external hard drive and ran the Windows 7 backup & restore option to that drive. Everything has been fine and then a couple of days ago I received this notification that it had not completed successfully. I ignored it at the time. Today I found the littel red x in my taskbar for Solve PC issues. It said to "check your backup" so I selected to run the backup again. It ran but I still appear to have the same issued.

I have 212 GB free space on my external so that's not the problem. I don't have StuffIt or any of the other programs that were mentioned as causing problems with this. There was something about checking if there's a program associated with .zip. I typed "file associations" into my Start and from the box that opened, I could find no program associated with .zip.

I am using a paid version of Genie Timeline Home 2014 to do backup so maybe I should just forget about running this Windows 7 backup & restore option.

Can someone please advise?
 

Attachments

Ad

Advertisements

TrainableMan

^ The World's First ^
Moderator
Joined
May 10, 2010
Messages
9,321
Reaction score
1,584
Cindy, it happened to me & from what I see, this happens a lot w/ W7 Backup. I've never seen a long term solution to make it work. Best I can suggest is you consider an alternative.

I'm not familiar with Genie Timeline but there are alternatives listed in our Freeware DB in the Backup & Recovery Section.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top