OT: linksys issue


Kalario

Aquarius
VIP Member
Joined
Dec 15, 2009
Messages
590
Reaction score
68
This might not be the right place for this question (Ian: feel free to move or delete).

I am having trouble accessing my linksys router //192.168.1.1 - I am getting this IE error: "Internet Explorer cannot display the webpage".

Any ideas?

Edit: I am able to ping it in DOS
 
Last edited:

Nibiru2012

Quick Scotty, beam me up!
VIP Member
Joined
Oct 27, 2009
Messages
4,955
Reaction score
1,302
Are you able to access the internet?

After typing in the router's address, is that when the IE message appears?
 
Ad

Advertisements

Nibiru2012

Quick Scotty, beam me up!
VIP Member
Joined
Oct 27, 2009
Messages
4,955
Reaction score
1,302
That's very strange indeed. (Sorry for the late response, had to take care of something in the house.)

Let me check on a few things and I'll be back.

Okay...
If you're running a firewall or internet security program, you might try adding a URL exception for the router's address.

You can also try it with Firefox's browser, which is a better browser IMO, download and install it if you don't have it already.
 
Last edited:

Kalario

Aquarius
VIP Member
Joined
Dec 15, 2009
Messages
590
Reaction score
68
I have Firefox, but nothing happens when I type the URL, a blank page appears. I am going to reset the router and reboot and see what happens.
 

Nibiru2012

Quick Scotty, beam me up!
VIP Member
Joined
Oct 27, 2009
Messages
4,955
Reaction score
1,302
That would be good idea. Hold the reset switch down for about 20 seconds or so and that may clear things up for you.
 

Kalario

Aquarius
VIP Member
Joined
Dec 15, 2009
Messages
590
Reaction score
68
no luck :(

I have some errands to run, when I get back I will look up if the cisco website has any suggestions.!! aaarrrggghhhhhhh
 
Ad

Advertisements

Nibiru2012

Quick Scotty, beam me up!
VIP Member
Joined
Oct 27, 2009
Messages
4,955
Reaction score
1,302
Personally, I don't think it's a firmware issue with the router. If he can connect to internet, he should be able to get to the router's access page. I think it still may be in the firewall or something like that.

Of course, I have been known to be wrong on many occasions.
 

Veedaz

~
VIP Member
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,988
Reaction score
374
192.168.1.1 should work but as its not something is out, its my experience to check everything and then look at it again :)

One more thing Kalario when in command prompt and you type ipconfig/all press enter can you take a screen shot of the cmd window please ?
 
Last edited:

Kalario

Aquarius
VIP Member
Joined
Dec 15, 2009
Messages
590
Reaction score
68
Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\Kalario>ipconfig/all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : laptopwin7
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.ma.comcast.net.
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5300 AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-6A-28-E1-42
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::9d6c:3442:d14:ce2c%12(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Wednesday, December 30, 2009 12:32:35 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, December 31, 2009 1:00:37 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 218112362
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-12-C9-60-4A-00-21-70-E5-8C-E6
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.87.71.230
68.87.73.246
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82567LM Gigabit Network Connecti
on
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-70-E5-8C-E6
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.hsd1.ma.comcast.net.:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ma.comcast.net.
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e50:3430:a69b:e7dd:33a6(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3430:a69b:e7dd:33a6%13(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
C:\Users\Kalario>
 
Ad

Advertisements

Veedaz

~
VIP Member
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,988
Reaction score
374
OK Kalario, lets try with everything off, Firewall and any protection that can block as something is stopping you accessing your router.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top