VIA HD audio deck in Windows 7

Discussion in 'Software' started by aram benaraw, Jul 19, 2009.

  1. aram benaraw

    aram benaraw

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    5
    Hello.. Im having problem installing via hd audio deck in windows 7 x64.. is there any solution?
     
    aram benaraw, Jul 19, 2009
    #1
    bosbos likes this.
    1. Advertising

  2. aram benaraw

    Ian Administrator

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    3,337
    What is the sound card you are using this with, and I'll try to find the latest version of it for you.
     
    Ian, Jul 19, 2009
    #2
    1. Advertising

  3. aram benaraw

    aram benaraw

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    5
    Hello.. Im having problem installing via hd audio deck in windows 7 x64.. is there an

    i'm using VIA VT1708B 8 Channel High Definition Audio (it is built in on my Asus P5KPL-AM motherboard).. Thanks for your reply, i hope you can help me with this.. I appreciate it so much..
     
    aram benaraw, Jul 19, 2009
    #3
  4. aram benaraw

    Ian Administrator

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    3,337
    Ian, Jul 19, 2009
    #4
  5. aram benaraw

    aram benaraw

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    5
    i've already tried that package but still VDECK doesn't work. the driver work but VDECK doesn't. thats why i cant configure my speakers.
     
    aram benaraw, Jul 19, 2009
    #5
  6. aram benaraw

    alankz

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    1
    I found this problem too.
    I think the window manage to install microsoft driver instead of the VIA one.
    I try to install the VIA driver manually, but system ask me an .inf (system infomation) file. But i can't find it in the VIA install package.
     
    alankz, Jul 26, 2009
    #6
  7. aram benaraw

    clifford_cooley VIP Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    4,911
    Hi - Welcome to the site :ciao:
    Have you tried uninstalling the old driver and then Installing the new driver from VIA
     
    clifford_cooley, Jul 26, 2009
    #7
  8. aram benaraw

    Angilia

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    1
    I have the same problem integrated sound card
    VIA VT1618 @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller
    (that says everest)
    and my motherboard is
    MSI P4M890M-L/IL (MS-7255)

    Driver was good for XP, but now I have Win7 32bit, and cant find driver.
    Win7 automaticalu find some drivers and i can hear sound but there is no hd deck, where can I find options and turn on line in jack to hear sound on to my headphones. Now for line-in says (image)
    [​IMG] but i can hear anything on line in.
    There is option for line-in>propertis>listen>liten these device, but i dont hear anything.
    Or can that be done with some diferent than via, audio manager.
     
    Angilia, May 16, 2010
    #8
  9. aram benaraw

    KuNTePeRr

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    2
    Just Do What I say

    Hi too all
    Open your via and than press left side there is a key seem like hammer or mallet just press it and than dissable the link that write enable front pannel jack detection than you will have sound good working on windows7 ultimate,
    İ just make it to make you happy wish it will work for all of you take care all
     
    KuNTePeRr, Sep 27, 2010
    #9
    clifford_cooley likes this.
  10. aram benaraw

    clifford_cooley VIP Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    4,911
    Thanks for posting KuNTePeRr

    Now I know that someone else has discovered disabling "Front panel Jack Detection" with VIA chipset worked for them. I've had the same experience with Realtek in the past.
     
    clifford_cooley, Sep 28, 2010
    #10
  11. aram benaraw

    KuNTePeRr

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    2
    No PRoblem For Me

    I just want to help someone who has problem,
    sorry about my English just if I could explane what i want to say enough for me take care all take it easy
     
    KuNTePeRr, Sep 30, 2010
    #11
  12. aram benaraw

    yourtech

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    1
    via

    download the asus p7p55d pack and install it my audio deck works great win 7 64
     
    yourtech, Oct 4, 2010
    #12
  13. aram benaraw

    SAKHSYAM

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    1
    i didnt get what u're trynna say... i've got the same problem and its freakin me out
     
    SAKHSYAM, Feb 1, 2011
    #13
  14. aram benaraw

    REWinfo

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Messages:
    1
    REWinfo, Jun 21, 2011
    #14
    1. Advertising

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Pat

    HD Audio Deck

    Pat, May 6, 2010, in forum: Windows 7 Support
    Replies:
    1
    Views:
    1,829
  2. NSRacer

    VIA HD Audio Deck Bass Boost Problem

    NSRacer, Dec 17, 2010, in forum: Software
    Replies:
    6
    Views:
    8,137
    bassfisher6522
    Dec 21, 2010
  3. Stured
    Replies:
    0
    Views:
    1,761
    Stured
    May 22, 2011
  4. Ant
    Replies:
    18
    Views:
    2,924
  5. Ashckroft

    HD AUDIO DECK

    Ashckroft, Dec 30, 2012, in forum: Software
    Replies:
    0
    Views:
    1,105
    Ashckroft
    Dec 30, 2012
Loading...

Share This Page